Over ons

Door: Robert Sanders – Oog op Leudal

Toen Napoleon Bonaparte ergens rond 1810 de Napoleonsweg liet aanleggen om zijn legers sneller te kunnen verplaatsen, had hij maar wat graag gewenst dat er om de zoveel kilometer een friture zoals Friterie Napoleon in Neer had gelegen, dan hadden hij en zijn manschappen in ieder geval zeker geen honger geleden gedurende de lange marsen. We leven echter in de tegenwoordige tijd en de voorbijmarcherende legers van Napoleon behoren definitief tot een ver verleden. Dat geldt echter niet voor Friterie Napoleon, die in januari van dit jaar zijn deuren opende voor het publiek in Neer en omstreken.

Eigenaar Martijn Simons, oorspronkelijk uit Melick, maar inmiddels al heel wat jaartjes woonachtig in dat “waerse durp”, samen met zijn Neerse vriendin, was altijd al gecharmeerd van het runnen van een friture en is dan ook sinds een dik half jaar de trotse bezitter van deze mooi uitziende friture, die met recht de titel Friterie mag dragen.

“Het is niet gemakkelijk om als “vreemde” hier in een dorp als Neer “er tussen” te komen, zeker niet als je er ook nog een zaak begint, maar ik moet zeggen, ondanks een moeizame start beginnen er langzaam toch steeds meer mensen de weg naar onze friture te vinden,” aldus Martijn, die, als onderdeel van promotie, regelmatig een in het oog springende actie bedenkt. De afgelopen weken kreeg iedere bezoeker bij besteding van 5 euro of meer bijvoorbeeld een gratis nagerecht in de vorm van verschillende soorten ijs en kon je er tijdens de plaatselijke dorpsfeesten met 25 procent korting eten.

En enthousiast is hij, bevestigd ook Frenk Saelmans uit Neer, die er zijn beide zonen heeft werken als hulp. ‘ Martijn is erg fanatiek, zo is hij zeer selectief over het assortiment snacks bijvoorbeeld en doet hij er alles aan om het zijn klanten naar de zin te maken. Daarbij heeft hij een duidelijke visie hoe hij zijn zaak ziet,” aldus Frenk, die ondertussen regelmatig één van zijn zonen die achter de balie staat, voorziet van nuttige tips hoe hij sommige dingen iets beter kan aanpakken. Dit uiteraard onder het nodige gemopper van zijn zoon, die, net zoals alle andere tienerzonen van die leeftijd, zijn pa maar een lastige bemoeial vindt.

Eigenaar Martijn en uw verslaggever genieten ondertussen van dit gekibbel en na wat gebabbeld te hebben over het friturewezen, schotelt hij mij een heerlijke frites zuurvlees met frikandel speciaal voor om mij vervolgens om een mening te vragen wat ik van het eten vond. Met de mond nog halfvol, slaak ik een kreet van duidelijk enthousiasme en bevestig daarna dat de man heerlijke frietjes heeft gebakken, maar dat ook de frikandel speciaal de smaaksensoren optimaal kietelt naar tevredenheid.

Uw verslaggever kan dan ook alleen maar naar volle tevredenheid bevestigen dat Neer en omstreken een friture van allure rijker is, die de naam Friterie meer dan waardig is en die ongetwijfeld nog heel veel tevreden klanten gaat trekken in de nabije toekomst……En uw verslaggever rolde ondertussen tevreden huiswaarts op zijn rondgevulde buikje…..of was het toch zijn hoofd?…….

Openingstijden Vastelaovendj!

Adresgegevens

Friterie Napoleon
Napoleonsweg 80
6086 AH Neer

06 249 04 547
friterienapoleon@icloud.com

Openingstijden

Friterie Napoleon is van woensdag t/m zondag geopend!

Woensdag t/m zondag

16.30 – 21.00 uur

Met Vastelaovendj zijn wij alle dagen geopend!

Nieuwsbrief